Ukazatele zadluženosti obcí - Hánová, Ilona (2011)
Cílem práce je zhodnotit vývoj zadlužení obcí a opatření proti zadluženosti v rámci ČR, kterými jsou Monitoring hospodaření obcí Ministerstva financí ČR a Finanční a majetková analýza (FAMA). Sekundárním cílem bakalářské práce je efektivně propojit tato dvě opatření. V bakalářské práci jsou popsány ekonomické teorie vztahující se k veřejnému sektoru. Dále se práce zabývá rozpočtovou skladbou obcí -- zejména pak příjmy, výdaji a financováním obcí. Součástí práce je také vývoj zadluženosti obcí, příčiny zadlužování obcí i prevence a regulace zadluženosti obcí. Poslední část bakalářské práce se zabývá Finanční a majetkovou analýzou (FAMA) -- zejména ukazatelem dluhové služby a Monitoringem hospodaření obcí MF ČR.