Ukazatele zadluženosti obcí - Hánová, Ilona; Toth, Petr, 1962-; Nováková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem práce je zhodnotit vývoj zadlužení obcí a opatření proti zadluženosti v rámci ČR, kterými jsou Monitoring hospodaření obcí Ministerstva financí ČR a Finanční a majetková analýza (FAMA). Sekundárním cílem bakalářské práce je efektivně propojit tato dvě opatření. V bakalářské práci jsou popsány ekonomické teorie vztahující se k veřejnému sektoru. Dále se práce zabývá rozpočtovou skladbou obcí -- zejména pak příjmy, výdaji a financováním obcí. Součástí práce je také vývoj zadluženosti obcí, příčiny zadlužování obcí i prevence a regulace zadluženosti obcí. Poslední část bakalářské práce se zabývá Finanční a majetkovou analýzou (FAMA) -- zejména ukazatelem dluhové služby a Monitoringem hospodaření obcí MF ČR.
Vedoucí práce: Petr Toth
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; zadluženost; financování; bakalářské práce; debt; financing; bachelor's theses