Socioekonomická analýza města Litomyšl s důrazem na kulturní památky - Vejrychová, Veronika; Říhová, Gabriela; Květoň, Viktor, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na Socioekonomickou analýzu města Litomyšl s důrazem na úlohu kulturních památek v rámci dalšího rozvoje tohoto města. Cílem bakalářské práce je sestavení socioekonomického profilu města Litomyšl a stanovení úlohy kulturních památek. Analýza se zabývá rozborem a zhodnocením hlavních faktorů ovlivňujících rozvoj města (populačním vývojem, strukturou obyvatelstva, hospodářstvím města, úrovní vybavenosti infrastrukturou, životním prostředím, cestovním ruchem, kulturními památkami) Litomyšl a nalezení možných souvislostí mezi kulturními památkami a dalším rozvojem tohoto města. Práce je rozčleněna do dvou částí. První z nich obsahuje socioekonomickou analýzu a druhá, praktické část, je zaměřená na zkoumání kulturních památek města Litomyšl s důrazem na památky zapsané na Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Analýza vychází z dat získaných v literatuře a z internetových zdrojů. Jsou použity také informace pocházející od subjektů spravujících tyto kulturní památky.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses