Hodnocení plnění povinností základní školy vyplývajících z daňového řízení - Šlapáková, Hana; Slintáková, Barbora; Doležalová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce je zaměřena na zdanění příspěvkových organizacích zřizovaných v základním školství. Je zde pojednáno o systému základního školství a jeho legislativě, příspěvkových organizacích zřizovaných územními samosprávnými celky, o financování, rozpočtech a fondech těchto organizací. V práci jsem ověřovala daňová přiznání konkrétní základní školy s daňovou legislativou. Zjistila jsem, že uplatňování daní je u základní školy velice složité z titulu její hlavní a doplňkové činnosti. V daňových přiznáních se škola dopouští několika chyb, které vyplývají ze špatné aplikace daňové legislativy.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses