Role obcí a měst v rozvoji kultury a kulturního dědictví - Aušková, Monika (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá podporou kultury na národní i obecní úrovni. Sleduje koncepce kulturní politiky se specifickým zaměřením na hlavní město Prahu. Cílem této práce je zjistit, jak Magistrát hlavního města Prahy přispívá k podpoře a rozvoji kultury. S tímto souvisí i role územních samospráv a participace městských částí. Teoretická část práce seznamuje se základními pojmy v oblasti kultury a kulturního dědictví, poukazuje na důležitost kultury jako faktoru rozvoje z hlediska sociálního a ekonomického, praktická část je věnována základní charakteristice kultury a kulturního dění v Praze a koncepcím její kulturní a grantové politiky.