Role obcí a měst v rozvoji kultury a kulturního dědictví - Aušková, Monika; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Jetmar, Marek, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá podporou kultury na národní i obecní úrovni. Sleduje koncepce kulturní politiky se specifickým zaměřením na hlavní město Prahu. Cílem této práce je zjistit, jak Magistrát hlavního města Prahy přispívá k podpoře a rozvoji kultury. S tímto souvisí i role územních samospráv a participace městských částí. Teoretická část práce seznamuje se základními pojmy v oblasti kultury a kulturního dědictví, poukazuje na důležitost kultury jako faktoru rozvoje z hlediska sociálního a ekonomického, praktická část je věnována základní charakteristice kultury a kulturního dění v Praze a koncepcím její kulturní a grantové politiky.
Vedoucí práce: Zuzana Khendriche Trhlínová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; kulturní dědictví; územní samospráva; kulturní politika; kulturní infrastruktura; kultura; bakalářské práce; cultural heritage; regional administration; cultural policy; cultural infrastructure; culture; bachelor's theses