Spoločenská zodpovednosť ako súčasť stratégie firmy - Pavelčíková, Katarína; Dušková, Iva; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Hlavnou témou bakalárskej práce je problematika spoločenskej zodpovednosti podniku, ktorá si postupne získava nových priaznivcov, a tak naberá na dôležitosti. Prvá časť práce je zameraná na popísanie základných charakteristík konceptu a následne na objasnenie postupu včlenenia spoločenskej zodpovednosti do hlavnej stratégie podniku. Posledná stať teoretickej časti upozorňuje na potrebné odlíšenie konceptu od firemnej filantropie a Public Relations. V praktickej časti práca popisuje dlhodobú stratégiu spoločnosti Nike, Inc., ktorej vlastné aktivity zabezpečujú nie len uspokojenie požiadaviek všetkých zainteresovaných skupín podniku, ale aj podporu vlastného biznisu a celého odvetvia, v ktorom podnik pôsobí. Autorka chce prácou poukázať na to, že implementovanie spoločenskej zodpovednosti podniku do strategického plánu, môže firme pomôcť získať konkurenčnú výhodu a podporiť komunity, ktorých je súčasťou.
Vedoucí práce: Iva Dušková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses