Trh kreditních derivátů - Prokop, Martin (2010)
Hlavním cílem této práce je seznámit čtenáře se základními druhy kreditních derivátů, s principy jejich fungování a základními principy jejich ocenění. Praktická část této práce je zaměřena na popis vývoje trhu kreditních derivátů s podrobnějším zaměřením na subjekty, který se pohybují na trhu kreditních derivátů. Analýza je věnována dopadu finanční krize na tyto subjekty a jejich portfolia kreditních derivátů. Podrobně jsem také popsal nově navrhované změny v regulaci kreditních derivátů. Výsledkem je odhad dopadu těchto regulatorních změn na velikost trhu kreditních derivátů.