Komparace koncepcí elektromobility v České republice, Francii a USA - Kovalová, Lucie; Šauer, Petr; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
V současné době pochází jedna čtvrtina emisí CO2 v EU z dopravy, což způsobuje výrazné zhoršování kvality ovzduší. Přispívá tak zároveň ke zhoršování zdraví lidí žijící v těchto oblastech. Počet automobilů na silnicích globálně stále přibývá a s nimi i nárůst emisí CO2. Na trhu se objevují alternativní paliva v různých podobách. Své místo si zde snaží najít i elektromobily, které mají bezemisní provoz. Jejich širší využívání, především v hustě osídlených městech, by mohlo pomoci jejich obyvatelům k čistšímu prostředí. V současnosti existují některé technicko-ekonomické problémy širšího zavádění elektromobilů. Je to zejména technologie a s ní spojené dosud vysoké náklady akumulace potřebné energie. Přesto se odborníci domnívají, že elektromobilita má budoucnost. Každá země přistupuje k rozvoji elektromobility jiným způsobem.
Vedoucí práce: Petr Šauer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; elektromobily; energetika; automobilová doprava; diplomové práce; electromobiles; energy industries; motor transportation; master's theses