Místní měny Alternativa pro chudé a zelené regiony? - Kaisner, Jakub; Bartoň, Petr; Šustrová, Denisa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Vznikají projekty místních měn spíše v chudších a zelenějších oblastech? To je jedna z otázek, na které se tato práce zaměřená na regionální měny v Německu, snažila odpovědět. Analýza byla provedena na vzorku 29 okresů, kde byl spuštěn projekt místní měny. Výzkum odhalil nerovnoměrnou koncentraci projektů v rámci země ve prospěch bohatších oblastí s nižší mírou nezaměstnanosti, což je výsledek opačný než u podobných výzkumu v USA. Velmi silně se potvrdila domněnka o vzniku místních v oblastech s vyššími preferencemi ekologických témat. Při srovnání aktivních a zastavených projektů vyšlo najevo, že projekty ve velkých městech mají znatelně menší pravděpodobnost úspěchu.
Vedoucí práce: Petr Bartoň
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; sociální hnutí; bakalářské práce; social movements; bachelor's theses