Zahraniční fúze v České republice - Horka, Marian; Zemplinerová, Alena; Ryvolová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Ve své diplomové práci se budu zabývat fúzováním podniků v České republice v období 2000-2008. Zaměřím se především na podíl zahraničních fúzí a pokusím se zjistit, zda rok 2004, kdy Česká republika vstoupila do EU, měl vliv na změnu počtu zahraničních fúzí. Dále jednotlivé fúze rozdělím do odvětví podle klasifikace OKEČ. Pro analytickou část své práce použiji data ze sbírky rozhodnutí a statistiky ÚOHS. Popíši proces schvalování fúzí a výhody, které podniky vedou ke spojení. V závěru se zmíním o nejvýznamnějších fúzích, které se v posledních letech v České republice uskutečnily.
Vedoucí práce: Alena Zemplinerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; zahraniční investice; diplomové práce; foreign investments; master's theses