Financování umění - Vozdecký, Petr; Šíma, Josef, 1972-; Ždímal, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tématem této práce je analýza financování umění v České republice. Práce popisuje zdroje financování umělecké činnosti, s hlavním zaměřením na státní podporu z veřejných zdrojů. Hlavním cílem práce je zhodnotit hlavní argumenty (umění jako veřejný statek, pozitivní externality umění, multiplikační efekt umění) pro státní podporu umění a určit jejich ekonomické opodstatnění. V poslední části práce je věnována pozornost mechanismu multiplikačního efektu umění a jeho skutečným důsledkům.
Vedoucí práce: Josef Šíma
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; veřejná podpora; diplomové práce; state aid; master's theses