Úspěšné daňové reformy v EU - Patakiová, Lucie; Kubátová, Květa, 1952-; Schvábová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této diplomové práce je analyzovat úspěšné daňové reformy zemí Evropské unie. Z úspěšných zemí, kde byly reformy provedeny, jsem si vybrala Slovenskou republiku, neboť byla dlouho součástí naší historie. Ze západoevropských zemí pak Belgii, Dánsko a Finsko, neboť zde žijí moji přátelé a já chtěla ve své práci analyzovat, jak reformy ovlivnily jejich finanční život. Práce je zaměřena na důvody, které ke změnám vedly, provedené změny i vliv na důležité ukazatele, jako je HDP, zaměstnanost a struktura daňových příjmů.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; spotřební daně; diplomové práce; spendings tax; master's theses