Dvouletý plán obnovy (1947-1948) - Václavů, Jana (2010)
Práce se zaměřuje na problematiku tzv. Dvouletého plánu obnovy v Československu mezi lety 1947 -- 1948. Využity jsou archivní nepublikované materiály z národního archivu v Praze, dobová a současná nejnovější literatura. Práce se věnuje přípravě, realizaci a výsledkům této "dvouletky". Zaměřuje se zejména na odvětví průmyslu a zemědělství, konkrétně potom zmiňuje průmysl textilní. Nakonec se zabývá přechodem dvouletky k dlouhodobému pětiletému plánu.