Ochota jednotlivce investovat do vlastního lidského kapitálu - Svobodová, Eva; Urbánek, Václav; Maršíková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku lidského kapitálu z mikroekonomického pohledu, zejména na investování do lidského kapitálu v podobě vysokoškolského vzdělání. První část popisuje vývoj lidského kapitálu, přístupy k jeho měření a formy investování. Druhá část je zaměřena na způsoby rozhodování o investici do lidského kapitálu, včetně konkrétního příkladu rozhodnutí a výpočtu míry výnosnosti investice. V třetí části zohledním riziko nezaměstnanosti a uplatnění absolventů na trhu práce.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor dipl. práce]; lidský kapitál; diplomové práce; human capital; master's theses