Mezinárodní obchod s banány - Kachlík, Tomáš; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem diplomové práce je analyzovat všechny faktory ovlivňující mezinárodní obchod s banány. První kapitola se věnuje obecnému pojetí banánů v ekonomikách produkčních a exportních zemí včetně ekologických, sociálních a politických důsledků spojených s produkcí. Druhá kapitola pojednává o vývoji mezinárodního obchodu s banány z makroekonomického hlediska a věnuje se dále obchodní politice Evropské unie, která je nejvýznamnější importní oblastí banánů ve světě. Další kapitola je orientována více na podnikatelské hledisko obchodu a zaměřuje se na fungování marketingového řetězce a postavení největších společností na trhu s banány. Část kapitoly je též věnována obchodování na trhu Evropské unie. Závěrečná kapitola shrnuje kritické faktory obchodu a nastiňuje možné budoucí fungování marketingového řetězce s ohledem na aktuální trendy ve vývoji světové ekonomiky.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses