Paralely a rozdíly mezi Velkou Depresí a současnou finanční krizí - Ondruška, Jakub; Kubíček, Jan; Chytil, Zdeněk, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá zkoumáním paralel a rozdílů mezi předválečnou depresí a finanční krizí v roce 2007. Srovnání je provedeno pro Spojené státy a v práci se postupně zabýváme srovnáním ekonomických podmínek měřených pomocí vývoje ekonomických proměnných a jejich vzájemných korelací. Dalším tématem je kointegrační analýza závislosti produktu na peněžních agregátech pro sledovaná období. Docházíme k závěru, že ekonomická situace a stabilita byly rozdílné. Diplomová práce dále ukáže působení měnové politiky a roli fiskálních opatření. Posledním tématem je srovnání regulace a liberalizace finančních trhů. Na rozdíl od první části práce, tyto oblasti jsou si v obou depresích podobné.
Vedoucí práce: Jan Kubíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; finanční krize; diplomové práce; financial crises; master's theses