Mandatorní výdaje ve vztahu ke státnímu dluhu - Kiršbaum, Jan; Urbánek, Václav; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou vývoje mandatorních výdajů, zejména sociálních transferů v období po vstupu České republiky do Evropské unie. V první části detailněji analyzuje vývoj a strukturu mandatorních a quasi mandatorních výdajů a krátce se věnuje i teoriím růstu veřejných výdajů. Ve druhé kapitole je podrobněji rozpracován jejich vývoj v období 2004 -- 2008 s důrazem na schválená legislativní opatření společně s jejich důsledky. Závěrečná kapitola se věnuje vývoji nejvýznamnějších položek mandatorních výdajů se vztahem k lidskému kapitálu, zejména dávkám důchodového pojištění.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses