Analýza produktů a služeb v oblasti cestovního ruchu na Novobystřicku - Pitrmanová, Miroslava (2008)
Práce se zabývá cestovním ruchem na Novobystřicku. Cílem je analyzovat nabídku produktů a služeb cestovního ruchu a navrhnout vhodná doporučení pro další pozitivní vývoj regionu. V první části práce jsou vymezena základní témata cestovního ruchu, jako jsou historie, základní pojmy, typologie cestovního ruchu atd. Následují kapitoly se zabývají materiálně-technickou základnou, službami cestovního ruchu a postavením České republiky v rámci cestovního ruchu. V praktické části je provedena analýza nabídky cestovního ruchu regionu Novobystřicko, vypracována SWOT analýza cestovního ruchu a uvedena vhodná doporučení.