Management parkování - Princ, Vojtěch; Musil, Martin, 1976-; Voráček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Cílem práce je navrhnout vhodný management parkování pro centrum města Jindřichova Hradce. Teoretická část práce se v prvních kapitolách zabývá problémem dopravy a jejími negativními vlivy na prostředí měst v souvislosti s nárůstem individuální automobilové dopravy v posledních letech. V další kapitole je popsán management parkování a jeho strategie, jako prostředek řešení problému statické i dynamické složky dopravy ve městech. Praktická část obsahuje popis stávajícího stavu parkovacích možností a dopravní obslužnosti v centru města Jindřichova Hradce, který vychází z poznatků získaných při mapování dané lokality a měření vytíženosti parkovacích ploch. Na popis a analýzu navazuje návrh řešení současné situace pomocí strategií managementu parkování, které vedou k efektivnějšímu využívání parkovacích míst a zmírnění dopadů dopravy na historické jádro města.
Vedoucí práce: Martin Musil
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: automobilová doprava; městská historická centra; parkovací plochy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; motor transportation; historical town centers; parking areas; master's theses