Gender problematika na trhu práce - Vančurová, Markéta (2009)
Bakalářská práce se bude zabývat gender problematikou na trhu práce. Přiblíží a vysvětlí základní pojmy, popíše historii vývoje lidských práv ve světě a gender problematiky v České republice, objasní právní úpravu rovných příležitostí a to nejen na úrovní evropského práva ale i českého. Závěr teoretické části bakalářské práce je zaměřen na současný stav v České republice. Praktická část bakalářské práce zhodnotí názor vzorku respondentů na danou problematiku.