Gender problematika na trhu práce - Vančurová, Markéta; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Steinhauserová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Bakalářská práce se bude zabývat gender problematikou na trhu práce. Přiblíží a vysvětlí základní pojmy, popíše historii vývoje lidských práv ve světě a gender problematiky v České republice, objasní právní úpravu rovných příležitostí a to nejen na úrovní evropského práva ale i českého. Závěr teoretické části bakalářské práce je zaměřen na současný stav v České republice. Praktická část bakalářské práce zhodnotí názor vzorku respondentů na danou problematiku.
Vedoucí práce: Jaroslava Sedláková
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: lidská práva; gender; trh práce; rovné postavení mužů a žen; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; human rights; gender; labor market; gender equality; bachelor's theses