Problém plnění palet a využití jedné z jeho heuristik při rozmístění zboží ve skladu - Rybka, Ondřej; Pelikán, Jan, 1943-; Rada, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce se zabývá novými mezemi, heuristikami, přesnými algoritmy a matematickým modelem problému optimálního plnění palet (PLP), přičemž se snažíme zjistit možnost jeho využití na praktickém případě. Snažíme se maximalizovat počet boxů umístěných na obdélníkové palety jednoho skladu pomocí vybrané heuristiky. Všechny boxy mají obdélníkové tvary stejných rozměrů a jsou na paletě umístěné zcela. Můžeme otáčet s boxy o 90 % tak dlouho, dokud jejich okraje neleží souběžně s okraji palety. Jednotlivé případy jsou zadány ve formě (X, Y, a, b), kde X je délka, Y šířka palety, a délka boxu, b šířka boxu.
Vedoucí práce: Jan Pelikán
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses