Strategická analýza - Langerová, Anna; Krause, Josef, 1978-; Přibyl, Evžen; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této práce je provedení strategické analýzy podniku Soma spol. s r.o. a na základě zjištěných poznatků navrhnout doporučení ohledně možného dalšího vývoje. Teoretická část se soustřeďuje na poznatky vztahující se k tématu práce. Jsou popsané metodické postupy strategické analýzy, které jsou následně využité v praktické části. V praktické části je realizována analýza okolí za použití PESTEL analýzy a Porterová pětifaktorového modelu konkurenčního prostředí. Dále je provedena interní analýza podniku zahrnující identifikaci firemních zdrojů, finanční analýzu, analýzu hodnototvorného řetězce a portfolio analýzu. Závěr práce obsahuje vyhodnocení všech analýz pomocí metody SWOT a doporučení vycházející ze zjištěných příležitostí a ohrožení, silných a slabých stránek firmy.
Vedoucí práce: Josef Krause
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; konkurenční výhoda; diplomové práce; competitive advantage; master's theses