Marketingová strategie Montessori Centra Pomněnka - Křikava, Bronislav; Nový, Jan, 1966-; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Bakalářská práce se zabývá marketingovým plánem soukromé neziskové organizace. Jejím cílem je analyzovat současnou pozici soukromého neziskového zařízení zaměřeného na rozvoj zdravých a integraci handicapovaných dětí předškolního věku založeného na principu metody Marie Montessori a navrhnout strategický marketingový plán zaměřený na dosažení dlouhodobé udržitelnosti organizace. Teoretická část vymezuje základní prostor neziskového sektoru. Charakterizuje soukromý neziskový sektor, definuje pojmy marketing, marketingová strategie a základní analýzy vnějšího a vnitřního prostředí. Praktická část představuje Občanské sdružení Pomněnka -- vznik, historii a jeho projekt Montessori Centrum Pomněnka. Na základě provedení a vyhodnocení marketingových analýz, konkurenčního prostředí a marketingového mixu prostředí jsou navrženy konkrétní návrhy a doporučení, které vedou ke splnění cíle práce -- navržení marketingového plánu za účelem dosažení dlouhodobé udržitelnosti organizace.
Vedoucí práce: Jan Nový
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: neziskové organizace; strategický marketing; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; nonprofit organizations; strategic marketing; bachelor's theses