Marketingový mix drum and bassového hudobneho vydavateľstva - Kolomijcová, Bianka (2010)
Cieľom tejto práce je vytvorenie marketingového mixu alternatívneho hudobného vydavateľstva, ktoré vydáva drum and bassovú hudbu. V teoretickej časti sa venujem znázorneniu situácie na hudobnom trhu, funkcii a vnútornej organizácie hudobných vydavateľstiev. Popisujem nástroje marketingového mixu typické pre hudobné vydavateľstvá vo všeobecnosti. V praktickej časti poukazujem na rozdiely vo vnímaní mainstreamovej a alternatívnej hudby a charakterizujem špecifiká drum and bassovej scény. Na základe týchto poznatkov určujem cieľovú skupinu, profil a víziu pre fiktívne začínajúce drum and bassové vydavateľstvo a vytváram odporúčania pre jeho marketingový mix.