Analýza opatření k zamezení nelegální migrace v Evropské unii a jejich vliv na Českou republiku - Žilová, Šárka; Gráf, Václav; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce reaguje na situaci vzniklou v posledních dvou desetiletích, kdy jsou státy Evropské unie konfrontovány s přílivem nelegálních migrantů ze třetích zemí, čemuţ se snaţí čelit na nadnárodní i národní úrovni. Práce prostřednictvím analýzy legislativních opatření Evropské unie k potírání nelegální migrace a posouzením výsledků alternativních způsobů řešení, které jsou uplatňovány v kompetenci jednotlivých států, dochází k závěru, ţe postupná liberalizace legální migrace se zdá být vhodnějším nástrojem v boji s nelegální migrací neţ restriktivní opatření. Ze zjištěných poznatků jsou následně formulovány doporučení pro zlepšení situace na poli nelegální migrace v České republice.
Vedoucí práce: Václav Gráf
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; nelegální migrace; migrační politika; bakalářské práce; illegal migration; migration policy; bachelor's theses