Alokace investičních projektů podpořených investičními pobídkami na území ČR - Faltus, Milan (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem investičních pobídek na území české republiky. Konkrétně analyzuje alokační funkci investičních pobídek při plnění jednoho z jejich určených cílů. Tím je nejen smazávání rozdílu mezi hospodářskou vyspělostí jednotlivých regionů České republiky, ale i snižování úrovně průměrné nezaměstnanosti těchto regionů. Ve sledovaném období 2000-2007 byly legislativně stanoveny hranice určující strop veřejné podpory dle výše průměrné nezaměstnanosti v kraji tak, že se kraje pomyslně dělily do čtyř jednotlivých skupin. V první části analýzy je pomocí nich zmapován průběh přílivu investic do konkrétních krajů a porovnán s možnou výší veřejné podpory skupiny, do které kraj spadá. V druhé části analýzy jsou jako reprezentativní vzorky zvoleny čtyři nejčastěji a čtyři nejméně často vyhledávané kraje, u nichž jsou porovnávány vybrané faktory, které mohou mít vliv při rozhodování investorů.