Alokace investičních projektů podpořených investičními pobídkami na území ČR - Faltus, Milan; Ryvolová, Ivana; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem investičních pobídek na území české republiky. Konkrétně analyzuje alokační funkci investičních pobídek při plnění jednoho z jejich určených cílů. Tím je nejen smazávání rozdílu mezi hospodářskou vyspělostí jednotlivých regionů České republiky, ale i snižování úrovně průměrné nezaměstnanosti těchto regionů. Ve sledovaném období 2000-2007 byly legislativně stanoveny hranice určující strop veřejné podpory dle výše průměrné nezaměstnanosti v kraji tak, že se kraje pomyslně dělily do čtyř jednotlivých skupin. V první části analýzy je pomocí nich zmapován průběh přílivu investic do konkrétních krajů a porovnán s možnou výší veřejné podpory skupiny, do které kraj spadá. V druhé části analýzy jsou jako reprezentativní vzorky zvoleny čtyři nejčastěji a čtyři nejméně často vyhledávané kraje, u nichž jsou porovnávány vybrané faktory, které mohou mít vliv při rozhodování investorů.
Vedoucí práce: Ivana Ryvolová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses