Statistické srovnání výsledků perkutánních, ureteroskopických a robotických operací pro obstrukci ureteropelvické junkce. - Masarovičová, Martina (2010)
Cílem diplomové práce je statisticky zpracovat soubor pacientů, kteří byli hospitalizováni a léčeni pro zúženinu ureteropelvické junkce na urologickém oddělení ÚVN v Praze v posledních cca 20 letech, a určit optimální metodu léčby. Hodnocení operačních technik z hlediska chirurgického i ekonomického utváří ucelený pohled na výhody i nevýhody jejich aplikace a umožňuje všem zúčastněným subjektům rozhodnout se v situaci, kdy o jejich využití pochybují. Statistická analýza je v tomto případě vhodným nástrojem, který vede k nalezení odpovědí, ale dává prostor i pro diskuzi.