Demografický vývoj zemí Evropské Unie - Valeš, Jan; Langhamrová, Jitka, 1958-; Arltová, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Práce se zabývá demografickou analýzou dvaceti sedmi zemí Evropské unie, které byly členy v roce 2010. Zpočátku jsou teoreticky popsány jednotlivé ukazatele demografických charakteristik přirozeného a mechanického pohybu obyvatelstva, které jsou doplněny praktickými výpočty a grafickým zobrazením vývoje mezi roky 1960 a 2007. Druhá část se zaměřuje na konstrukci předpovědi demografického vývoje Evropské unie jako celku až do roku 2060 a to včetně teoretických podkladů. V závěru jsou zhodnoceny důsledky demografického vývoje pro ekonomiku.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; sňatečnost; úmrtnost; porodnost; demografie; diplomové práce; marriage; mortality; natality; demography; master's theses