Mýtné v Praze. Analýza jeho plánovaného zavedení. - Černý, Lukáš; Písař, Pavel; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Jako většina velkých měst ve světě i Praha má problémy s kongescemi. Již několik let jedná o mýtném jako možném řešení těchto problémů. V této bakalářské práci se budu zabývat problematikou zavedení mýtného v Praze. Upozorním na nevhodné umístění dopravně velmi vytížené Severojižní magistrály, jež vede centrem Prahy. Budu zde zkoumat možné řešení dopravních problémů Prahy v podobě zavedení mýtného v centru města. Budu popisovat cíle a důvody, proč chce Praha mýtné zavést, možné varianty mýtného systému, jeho klady a zápory. Nastíním možné dopady na firmy a občany a také finanční stránku projektu. Vstupy do své analýzy získám mimo jiné z vlastního průzkumu, jenž provedu v různých částech Prahy formou dotazníku. Dotazník položím vzorku plnoletých obyvatel České Republiky. V práci také objasním, jak funguje mýtné v Londýně, kde ho zavedli již v roce 2003. Cílem bude objasnit celou tuto problematiku mýtného v Praze, pokusit se odpovědět na otázku proč má být mýtné zavedeno a zda má v Praze šanci na úspěch.
Vedoucí práce: Pavel Písař
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses