Vlastní kapitál v akciové společnosti z pohledu českého a evropského obchodního práva - Novák, Tomáš; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá vlastním kapitálem z pohledu dvou právních legislativ - české a evropské. Hlavními dokumenty, z nichž práce čerpá, jsou český Obchodní zákoník a Druhá evropská směrnice. Právě tyto dvě normy práce porovnává. Nejprve se práce zabývá rozdíly v těchto dvou normách v oblasti vlastního kapitálu a následně jsou zobrazeny operace s vlastním kapitálem podle české právní úpravy.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses