HR Outsourcing - využití na současném trhu práce (případ středně velké společnosti) - Tomešová, Hana; Beroušek, Petr, 1952-; Kleibl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tato diplomová práce pojednává o možnostech využití outsourcingu (česky také "vytěsňování" činností) v personální oblasti, o jeho podobách a uplatnění v podniku. Hlavním cílem práce je zjistit, zda a do jaké míry se HR outsourcing vyplatí implementovat v menší až středně velké společnosti a jaké kroky je třeba pro to udělat. Práce je rozdělena do dvou částí. První část vychází z teoretických základů, obsahuje shrnutí obecných informací týkajících se HR outsourcingu a jeho typů. Vymezuje jeho výhody a nevýhody a popisuje, jaké je jeho současné využití ve světě i v České republice. Specifikuje také, jakými fázemi je třeba projít při implementaci outsourcingu do procesů a chodu společnosti. Druhá část práce využívá získaných poznatků z teoretické části a na konkrétním příkladu navrhuje možná řešení HR outsourcingu v praxi. Vybrané personální služby v konkrétní společnosti jsou analyzovány a zvažovány pro vytěsnění v rámci samostatných projektů. V závěru jsou pak shrnuty odpovědi na to, do jaké míry se naplnila vyřčená hypotéza, tedy zda se outsourcing HR činností vyplatí a co to společnosti může přinést.
Vedoucí práce: Petr Beroušek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; metrika; outsourcing; diplomové práce; versification; outsourcing; master's theses