Strategická analýza neziskové organizace - Doležalová, Jitka; Vávrová, Hana, 1970-; Pemová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem mé diplomové práce bylo provedení strategické analýzy podnikání paní Kateřiny Kadlecové, majitelky ortodontické zubní laboratoře. Diplomová práce by měla dopomoci laboratoři při transformaci na sociální firmu. Strategická analýza se věnuje rozboru makroekonomického a mikroekonomického okolí, jež bezprostředně ovlivňuje jak dosavadní podnikání, tak samozřejmě také podnikání v podobě sociální firmy. Pakliže laboratoř splní veškeré legislativní požadavky, může dojít k plné transformaci od ledna 2011. Výsledky analýzy prokázaly velmi dobrou strategickou pozici na trhu mezi konkurenty, a to především díky vysoké kvalitě dodávaných produktů. Stanovila jsem pro laboratoř, jakožto sociální firmu, základní strategické cíle. První z nich se týká zaměstnávání osob zdravotně postižených či jinak na trhu práce znevýhodněných, druhý je zaměřen na udržení stávající kvality. Pro následující rok jsem také stanovila šest taktických cílů.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses