Přednosti a nevýhody agenturní formy zaměstnání v ČR - Michalicová, Soňa (2010)
Hlavní podstatou diplomové práce je přiblížit pojem agenturního zaměstnávání a zhodnotit jeho realizaci na základě teoretických a praktických poznatků. Úvodní část práce je zaměřena na studium problematiky právní úpravy agenturního zaměstnávání. Dále práce popisuje trojstranný vztah mezi agenturou práce, uživatelem služeb a agenturním zaměstnancem. Následuje samotná analýza realizace náborů agenturních zaměstnanců včetně finanční analýzy nákladů a výnosů, které jsou vynaloženy na daný projekt v agentuře Idea s.r.o. Závěrečnou kapitolou je nastínění předností a nevýhod agenturního zaměstnávání pro všechny zúčastněné strany, tedy zaměstnance, uživatele služeb a agentury práce. V závěru práce jsou shrnuty zjištěné poznatky a navržena doporučení pro zlepšení využití formy agenturního zaměstnávání.