Racionální rozhodování individuálního investora na akciových trzích - Hájek, Petr; Kubík, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Hlavním cílem této bakalářské práce je srozumitelným způsobem představit obchodování na českém akciovém trhu takovým způsobem a časovým rozvržením jednotlivých kroků, jakým by k dané problematice přistupoval začínající investor. V první kapitole, zaměřené na teoretický aspekt obchodování na burze, jsou vysvětleny nejdůležitější pojmy, se kterými se každý investor dříve nebo později musí setkat. Na první kapitolu plynule navazuje kapitola druhá, která čtenáře blížeji seznámí se dvěma zásadními koncepty racionálního investora - bezpečnostním polštářem a diverzifikací a třemi nejdůležitějšími přístupy pro predikci vývoje akciového kursu - technickou, psychologickou a fundamentální analýzou. Ve třetí části je jeden z těchto postupů, fundamenátlní analýza, aplikovaná na akcie společnosti ČEZ a. s. V jednotlivých subkapitolách globální, odvětvové a firemní fundamentální analýzy jsou podrobně analyzovány jednotlivé vlivy a jejich dopad na akcie společnosti ČEZ a. s.
Vedoucí práce: Jan Kubík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor bakal. práce]; analýza; akcie; bakalářské práce; analysis; stocks; bachelor's theses