Optimální složení potravin pro výlet do hor - Fesenko, Anastasiya; Kalčevová, Jana; Flusserová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Tato práce je zaměřená na aplikaci úlohy batohu - na praktický příklad balení potravin pro výlet do hor. Úloha batohu je jedním z problémů celočíselného programování. Toto programování je založené na modelech, ve kterých proměnné mohou nabývat pouze celočíselných hodnot. Řešení celočíselných úloh je většinou výpočetně velmi náročné. Proto byly vymyšlené speciální algoritmy, které jsou schopné nalézt celočíselné řešení takové úlohy, například: metoda větvení a mezí, Balasova metoda atd. Takové algoritmy jsou popsány v první části této práce. Při psaní je kladen velký důraz na použitelnost výsledků v praxi. Proto pro dosažení větší aplikovatelnosti je praktická úloha řešena z několika různých pohledů, a v každé variantě řešení jsou stanovené různé cíle. Výsledky každé varianty jsou interpretovány, veškeré odlišnosti jsou vysvětleny.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses