Bosna a Hercegovina a její vztahy k EU - Hoderová, Pavla; Dubský, Zbyněk, 1974-; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce analyzuje aktuální pozici BiH v evropském prostoru s důrazem na její vztahy s Evropskou unií. I když se dá Evropská unie dnes považovat za hlavního aktéra, rozhodně není jediná, která zde má vliv. Události v Bosně jsou z pochopitelných důvodů silně ovlivněny děním v sousedních státech -- Chorvatska a Srbska. Svou roli hrají i tradiční zájmy Ruské federace a "vynucená" angažovanost Spojených států amerických. Dílčím cílem práce je rovněž vystihnutí hlavních trendů ve vztazích s těmito ostatními relevantními aktéry a jejich srovnání se vztahy Bosny a Hercegoviny s Evropskou unií.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; mezinárodní vztahy; diplomové práce; international relations; master's theses