Český trh finančných derivátov a jeho analýza v porovnaní so svetovým trhom - Beňa, Daniel; Jílek, Josef, 1957-; Rybáček, Václav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práca je zameraná na finančné deriváty, ich druhy, vývoj a praktickú aplikáciu. Prvá kapitola je venovaná definícii derivátov, popisu základných druhov derivátov a exotických opcií. Druhá kapitola sa zapodieva vývojom derivátov v Českej republike v porovnaní so štátmi G10. V rámci neustáleho procesu inovácie derivátových produktov sú vyvíjané úverové, inflačné deriváty a deriváty na elektrickú energiu či počasie. V tretej kapitole sú predstavené deriváty z pohľadu praktickej aplikácie vo forme opčných štruktúr, slúžiacich k zaisteniu proti menovému riziku. Štruktúry sú aplikované na kurzový vývoj v krízovom období a je analyzovaný ich dopad na podnikateľské subjekty. Následne je otestovaná efektivita zaistenia z dôvodu využitia zaisťovacieho účtovníctva.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses