Finanční analýza v tabákovém průmyslu - Bureš, Martin (2011)
Ve své práci charakterizuju tabákový průmysl na základě finanční analýzy provedené na vybraných evropských společnostech, které spadají do tohoto výrobního odvětví podle databáze Amadeus. Popisuji tabákový průmysl, jeho finanční minulost a předpokládaný vývoj na základě údajů a hodnot ukazatelů rentability, aktivity, likvidity, zadluženosti a stability. Porovnávám tyto společnosti mezi sebou a ve vztahu k celkovému průměru všech těchto firem tabákového průmyslu. Také píšu o založení a rozvoji tabákového průmyslu především historii společnosti Philip Morris ve světě a v České republice.