Finanční analýza v tabákovém průmyslu - Bureš, Martin; Marek, Petr; Daněk, Stefan Svatopluk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Ve své práci charakterizuju tabákový průmysl na základě finanční analýzy provedené na vybraných evropských společnostech, které spadají do tohoto výrobního odvětví podle databáze Amadeus. Popisuji tabákový průmysl, jeho finanční minulost a předpokládaný vývoj na základě údajů a hodnot ukazatelů rentability, aktivity, likvidity, zadluženosti a stability. Porovnávám tyto společnosti mezi sebou a ve vztahu k celkovému průměru všech těchto firem tabákového průmyslu. Také píšu o založení a rozvoji tabákového průmyslu především historii společnosti Philip Morris ve světě a v České republice.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses