Vracení daně z přidané hodnoty podnikatelským osobám ze Společenství a ze třetích zemí - Procházková, Aneta (2011)
Tato práce se zabývá vrácením DPH podnikatelským osobám ze Společenství a z 3. Zemí. V první části se práce věnuje legislativním podmínkám stanovených směrnicemi Evropské unie a zákonem o DPH. Ve druhé části je analyzován postup při vyplňování žádosti o vrácení DPH a postup správců daně při posuzování žádosti. V třetí části jsou vyhodnoceny společné a odlišné prvky v legislativních podmínkách pro podnikatelské osoby ze Společenství a z třetích zemí a v samostatných procesech vrácení DPH podnikatelských osob ze Společenství a z třetích zemí.