Vracení daně z přidané hodnoty podnikatelským osobám ze Společenství a ze třetích zemí - Procházková, Aneta; Svátková, Slavomíra, 1957-; Hladíková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce se zabývá vrácením DPH podnikatelským osobám ze Společenství a z 3. Zemí. V první části se práce věnuje legislativním podmínkám stanovených směrnicemi Evropské unie a zákonem o DPH. Ve druhé části je analyzován postup při vyplňování žádosti o vrácení DPH a postup správců daně při posuzování žádosti. V třetí části jsou vyhodnoceny společné a odlišné prvky v legislativních podmínkách pro podnikatelské osoby ze Společenství a z třetích zemí a v samostatných procesech vrácení DPH podnikatelských osob ze Společenství a z třetích zemí.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses