Právne povinnosti účastníkov poistných vzťahov a sankcie za ich porušovanie - Angelovičová, Dominika (2011)
Táto bakalárska práca sa zaoberá právnymi povinnosťami účastníkov poistných vzťahov a sankciami, ktoré sú stanovené zákonom alebo vymedzené v poistnej zmluve v prípade, ak zmluvné strany nebudú dodržiavať svoje povinnosti. V úvodných častiach práce sa taktiež zaoberám základnou charakteristikou poistenia a poistnej zmluvy, definovaním základných pojmov, právnych náležitostí, ktoré musí každá zmluva obsahovať, aby bola platná. V tejto práci budem vychádzať predovšetkým zo zákona o poistnej zmluve č. 37/2004 Sb.