Veřejná správa v judikatuře ESD a v tuzemské praxi - Mrňák, Petr (2010)
Ve své diplomové práci jsem analyzoval definiční znaky pojmů veřejnoprávní subjekt a veřejná správa, jak je užívají právní předpisy (evropské i tuzemské) upravující daň z přidané hodnoty. Dále byla analyzována judikatura Soudního dvora Evropské unie vztahující se k problematice veřejnoprávních subjektů a veřejné správy z hlediska daně z přidané hodnoty. Definiční znaky pojmů veřejnoprávní subjekt a veřejná správa byly vyhodnoceny a logicky setříděny. V samostatné části bylo řešeno postavení veřejnoprávních subjektů z ekonomického hlediska. Zamýšlel jsem se nad tím, zda je nezbytné, aby tyto subjekty měly speciální postavení v systému daně z přidané hodnoty.