Veřejná správa v judikatuře ESD a v tuzemské praxi - Mrňák, Petr; Svátková, Slavomíra, 1957-; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Ve své diplomové práci jsem analyzoval definiční znaky pojmů veřejnoprávní subjekt a veřejná správa, jak je užívají právní předpisy (evropské i tuzemské) upravující daň z přidané hodnoty. Dále byla analyzována judikatura Soudního dvora Evropské unie vztahující se k problematice veřejnoprávních subjektů a veřejné správy z hlediska daně z přidané hodnoty. Definiční znaky pojmů veřejnoprávní subjekt a veřejná správa byly vyhodnoceny a logicky setříděny. V samostatné části bylo řešeno postavení veřejnoprávních subjektů z ekonomického hlediska. Zamýšlel jsem se nad tím, zda je nezbytné, aby tyto subjekty měly speciální postavení v systému daně z přidané hodnoty.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses