Analýza problematiky zaměstnávání osob se zdravotním postižením v ČR - Andrlová, Lucie; Vybíralová, Ivana; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zaměstnávání osob se zdravotním postižením v České republice. Je zaměřena především na možnosti realizace těchto osob na trhu práce. Cílem je zjistit, jaké je jejich skutečné postavení, a zda organizace, zaměřená na zlepšení pozice těchto osob v oblasti zaměstnávání, plní svůj cíl. V úvodní kapitole se zaměřím na obecnou charakteristiku osob se zdravotním postižením a na jejich postavení ve společnosti a na trhu práce v ČR. Další kapitola je zasvěcena legislativnímu rámci této problematiky z pohledu zaměstnavatele i zaměstnance (především dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti). V analytické části představím Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením a poukáži na jeho činnost. Tato instituce realizuje několik projektů za účelem informovat veřejnost o práci osob se zdravotním postižením. V další kapitole se zaměřím na konkrétní projekt zmíněného nadačního fondu a formou přímého rozhovoru s iniciátory projektu a dotazníkovým šetřením ve všech společnostech, které se projektu účastní, provedu výzkum plnění stanovených cílů projektu a analyzuji jeho úspěšnost.
Vedoucí práce: Ivana Vybíralová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses