Měnová politika ČNB a perspektivy přijetí eura - Broftová, Jana; Koderová, Jitka; Šedivý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce na téma "Měnová politika ČNB a perspektivy přijetí eura" se zabývá především konvergenčním procesem probíhajícím v České republice. První část práce se věnuje současné měnové politice ČNB a stručné charakteristice vývoji měnové spolupráce předcházející vzniku Hospodářské a měnové unie. Cílem diplomové práce je zhodnocení stavu reálné konvergence a plnění maastrichtských kritérií ČR. V závěrech o připravenosti ČR na vstup do EMU je promítnuta současná globální finanční krize.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses