Vazby zdanění osobních příjmů na pojistné sociálního pojištění - Šatrová, Anna (2010)
Předmětem bakalářské práce "Vazby zdanění osobních příjmů na pojistné sociálního pojištění" je určení vazeb mezi těmito daněmi. V první kapitole jsou vysvětleny základní pojmy, popsán daňový systém České republiky a stručně přiblížena historie zdanění osobních příjmů a sociálního pojištění. Další kapitola se věnuje osobní důchodové dani a vazbám na pojistné, třetí kapitola je zaměřena na pojistné sociálního pojištění a vazby na zdanění osobních příjmů. Čtvrtá kapitola popisuje změny v oblasti daní a pojistného účinné od 1. 1. 2011. Stručné shrnutí vazeb je provedeno v kapitole páté, následující a zároveň poslední kapitola porovnává daně a pojistné v jiných zemích.